Περιεδρικό συρίγγιο

Στη σελίδα αυτή θα ενημερωθείτε για το περιεδρικό συρίγγιο καθώς και την θεραπεία με Laser που εφαρμόζει ο Δρ. Ιωάννης Δοντάς. Η θεραπεία αυτή είναι σύντομη, ανώδυνη, αναίμακτη, έχει λογικό κόστος και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε για την έγχυση αυτόλογων ινοβλαστών, μία πρωτοποριακή τεχνική που ο Δρ. Ιωάννης Δοντάς εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα και η οποία μπορεί να συνδυαστεί με το Laser για καλύτερα αποτελέσματα.

Παρακολουθήστε video με τη θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων με Laser εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 2106717579 – 6986030811.

Περιεδρικό Συρίγγιο: Τι είναι

Το περιεδρικό συρίγγιο αποτελεί μία παθολογική επικοινωνία μεταξύ του πρωκτικού σωλήνα και του δέρματος γύρω από τον πρωκτό. Ο σχηματισμός του προέρχεται από κάποιο απόστημα της περιοχής (περιεδρικό απόστημα) που δημιουργήθηκε από απόφραξη και φλεγμονή ενός περιπρωκτικού αδένα. Θα πρέπει να φανταστούμε το απόστημα και το συρίγγιο ως τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Στην οξεία φάση δημιουργείται το απόστημα, το οποίο διανοίγεται είτε αυτόματα είτε χειρουργικά για να παροχετευτεί το πύον που υπάρχει στο εσωτερικό του και στη χρόνια φάση το απόστημα μετατρέπεται σε συρίγγιο. Ανάλογα με τη θέση τους, την πορεία τους και τη σχέση τους με τους σφιγκτήρες του πρωκτού, τα περιεδρικά συρίγγια διακρίνονται στα Υποδόρια, τα Υποβλεννογόνα, τα Μεσοσφιγκτηριακά (που αποτελούν και την πιο συχνή μορφή), τα Διασφιγκτηριακά, τα Υπερσφιγκτηριακά, τα Εξωσφιγκτηριακά και τα Πεταλοειδή.

Περιεδρικό Συρίγγιο: Συμπτώματα

Ανάμεσα στα συμπτώματα που συνοδεύουν τα περιεδρικά συρίγγια αναφέρονται ο κνησμός, ο ερεθισμός του δέρματος γύρω από τον πρωκτό, η δυσφορία και ο πόνος, η πυώδης έκκριση και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ο πυρετός.

Περιεδρικό Συρίγγιο: Διάγνωση

Η διάγνωση των συριγγίων γίνεται από ειδικό γιατρό που θα λάβει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε κλινική εξέταση, η οποία περιλαμβάνει επισκόπηση του περινέου, ψηλάφηση της περιοχής γύρω από τον πρωκτό, δακτυλική εξέταση στου πρωκτού και πρωκτοσκόπηση, όπου εξετάζεται και η πιθανότητα φλεγμονώδους νόσου του εντέρου.

Περιδρικό Συρίγγιο: Θεραπεία

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης των συριγγίων είναι η χειρουργική επέμβαση ώστε να επιτευχθεί η ριζική αφαίρεση του συριγγώδους πόρου και η αποφυγή επανεμφάνισής του. Οι δύο συνηθέστερες διαθέσιμες χειρουργικές επεμβάσεις, η συριγγοτομή (διάνοιξη του συριγγώδους πόρου) και η συριγγεκτομή (ολική αφαίρεση του συριγγώδους πόρου) αποτελούν μεθόδους με πιθανές επιπλοκές (από τις οποίες η σημαντικότερη είναι η ακράτεια αερίων και κοπράνων), μειωμένη επιτυχία, σημαντικό μετεγχειρητικό πόνο και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας του ασθενή.

Η τεχνική FiLaC (Fistula – tract – Laser – Closure), είναι η σημερινή, σύγχρονη, ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων, όπου με τη χρήση ειδικού Laser επιτυγχάνεται η σύγκλειση του συριγγίου, χωρίς να τραυματίζεται ο σφιγκτήρας, έτσι ώστε, πρακτικά εκμηδενίζεται σχεδόν, το ενδεχόμενο ακράτειας. Η τεχνική FiLaC χρησιμοποιεί τη μονάδα Laser Leonardo® Dual καθώς και μία ειδική οπτική ίνα, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται κυκλική διάχυση της ενέργειας εκ των έσω. Η οπτική ίνα προωθείται καθ’ όλο το μήκος του συριγγίου από το δέρμα του πρωκτού μέχρι τον πρωκτικό σωλήνα. Στη συνέχεια αποσύρεται αργά, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζεται η ενέργεια Laser, η οποία καταστρέφει με μεγάλη ακρίβεια τον επιθηλιακό ιστό του συριγγίου προκαλώντας σύγκλειση των τοιχωμάτων του.

Η μέθοδος FiLaC είναι απλή και σύντομη, καθώς διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Δεν εξαρτάται από το μήκος ή την ανατομία του περιεδρικού συριγγίου (μπορεί να εφαρμοστεί και σε σύνθετα συρίγγια με διακλαδώσεις). Επίσης είναι αναίμακτη και σχεδόν ανώδυνη. Δεν δημιουργεί χειρουργικό τραύμα στον ασθενή, και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες την ίδια ημέρα.

Σε συνδυασμό με τη μέθοδο FiLaC ο Δρ. Ιωάννης Δοντάς εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα και την έγχυση αυτόλογων ινοβλαστών, μία πολλά υποσχόμενη τεχνική που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και η οποία ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες υποτροπής του συριγγίου και επιταχύνει την επούλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 2106717579 - 6986030811.